Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Hungarian
Kategóriák / Termékek

Új kávéfőző? Íme, mit kell tenned, hogy jól induljon a kapcsolat

2023. 10. 11. 00:00:00
Új kávéfőző? Íme, mit kell tenned, hogy jól induljon a kapcsolat
Az olasz Bialetti sikertörténete 1919-ben kezdődött, amikor Alfonso Bialetti megnyitotta irodáját Crusinallo-ban, Verbania tartományban félkész alumínium termékek gyártására.

Új kávéfőző? Íme, mit kell tenned, hogy jól induljon a kapcsolat

2023. február 28.

Új kávéfőző? Íme, mit kell tenned, hogy jól induljon a kapcsolat

Új kávéfőző? Íme, mit kell tenned, hogy jól induljon a kapcsolat

Nézzük meg, mit kell tenned annak érdekében, hogy a lehető legjobb módon kezdj el egy hosszú távú kapcsolatot az új Moka főződdel.


 

  • A Moka élettartama meglehetősen hosszú: az elején azonban néhány egyszerű, de lényeges szabályt be kell tartani.
  • Első használatkor a kávéfőzőt alaposan le kell mosni vízzel.
  • Új Moka: mit tegyünk a közös utazás első néhány lépésében? Az első mosástól a használaton kívüli tárolásig.
  • A felhasznált kávé jelentősége: védőbevonatot képez, amely védi a jövőbeni készítményt, fokozva a kávé aromáját.


Az első lépések fontossága


A kávéfőző, mint tudjuk, nem puszta eszköz. Inkább az illatok és élmények nagylelkű kincsesládája. Ebből a szempontból a Moka Express élen jár, a felhasznált anyagoknak és a gyártás titkainak köszönhetően meglehetősen hosszú élettartammal.
Röviden, ha nem is örökre, de a Moka kávéfőző hűséges társ az ember életének egy hosszú szakaszában. Egy utazás, amely nyilvánvalóan a kávéfőző megvásárlásával kezdődik. Ha egyszer hazahozzuk az új Moka kávéfőzőnket, mit tegyünk, hogy a lehető legjobban indítsuk ezt a kapcsolatot? Íme a lépések, amelyeket meg kell tennie annak érdekében, hogy elkészíthesse a legélvezetesebb kávét.

Három lépés egy tökéletes kávéhoz

Egy új Moka esetében három alapvető lépést kell megtenni, hogy azonnal kiváló kávét készítsünk.
Lássuk az első kettőt részletesen.
 

  • Mosd el a kávéfőzőt

A várakozásoknak megfelelően az első lépés az új kávéfőző gondos kimosása kívül és belül egyaránt. Ebben az esetben fontos, hogy csak vizet használjunk.
 

  • Terhelés nélküli működés

A második lépés az, hogy a kávéfőződ üresen működjön. Vagyis első lépések egyikeként az alsó tartályt töltsd fel vízzel, ennek szintje érje el a szelepet. De még ne tégy őrölt kávét a szűrőbe. Így a víz felmelegszik, és miközben áthalad a szűrőn és a felső szelep oszlopán, alaposan megtisztítja a kávéfőzőt.
 

  • Elkészített kávé: a nyerő alapozás

Elérkeztünk a harmadik lényeges lépéshez. Mit tegyünk, hogy az elkészült kávé íze is olyan aromás legyen, mint az illata? A klasszikus olasz nagymama tanácsa az, ami valójában megváltoztatja.
Röviden, három el nem fogyasztott kávé elkészítéséről van szó:
töltsd fel az alsó tartályt szobahőmérsékletű vízzel a szelep alsó széléig; tegyél őrölt kávét a szűrőbe; ezen a ponton állítsd össze a kávéfőzőt, és helyezd a tűzhelyre. A kapott italt nem szabad csészébe önteni vagy elfogyasztani. Ezzel az őrölt kávéban lévő olajok és aroma anyagok aféle védőbevonatot képeznek a Moka kávéfőző belsejében. Egy láthatatlan bevonat, de igen nagy jelentőségű.
A Moka kávéfőződ készen áll, hogy elkísérjen. Ha nem is örökre, életed egy hosszú szakaszára.